Custom Bg

Lakos Anikó vagyok, az Animus Pilates Stúdió létrehozója és vezető Pilates oktatója. Egyéni, duó és csoportos Pilates órákat tartok magyar és angol nyelven.

Pici korom óta fontos része életemnek a tánc, a mozgás. Sok műfajban kipróbáltam magam, míg eljutottam az Argentin tangóig 1998-ban, amit aztán 2001-2010-ig aktívan tanítottam is. Rekreáció szervezést és egészségfejlesztést tanultam Győrben a Nyugat-Magyarországi Egyetemen.

Mivel sok problémám volt táncosként a derekammal, ezért kerestem egy olyan mozgásformát, ami tartósan képes egészségesen és rugalmasan tartani a gerincemet. 2003-ban találkoztam először a Pilates tornával Londonban. Nekem rengeteget segített, így hamar felismertem a Pilates módszer nyújtotta rengeteg pozitív hatást, és a technikában rejlő lehetőségeket.

Két nemzetközileg elismert Pilates oktatóképző központnál sajátítottam el a Pilates-t. Tanultam Stott Pilates-t és jelenleg is képzem magamat tovább a Michael King Pilates-nél (korábban Pilates Institute, Magyarországon a Fuzy Pilates Institute képviseli).
Nem csak magyar, hanem angol nyelven is otthonosan tartom óráimat, vendégeim legnagyobb megelégedésére.
Külföldi tanulmányaim során foglalkoztam a Pilates módszer rehabilitációban való alkalmazásával, illetve a terhesség alatti Pilates edzéssel is.

Korábban több fitneszteremben és tánciskolában tanítottam, majd 2010 januárjában megnyitottam saját stúdiómat, az Animus Pilates-t. Sokáig kerestem a megfelelő nevet, amivel minden szempontból azonosulni tudok.
Az 'animus' latin szó, és számomra legfontosabb jelentése a 'tudatosság'.
A Pilates technika alapelvei és mozgásrendszere eszközök ahhoz, hogy megismerhesd és fejleszthesd önmagadat. Ahogy elkezdesz figyelni mozgásodra, tartásodra, légzésedre a Pilates órákon kívül is, úgy leszel nyitottabb minden másra is életedben. Szenvedélyesen szeretek tanítani, ma is éppen úgy, mint amikor a tangót kezdtem el tanítani. Ezt a tudatosságot, nyitottságot és fejlődni akarást szeretném átadni, hogy egészségesebb testben, szabadabb lélekkel élhess.

Lakos Anikó

Hét.
 
 
 
 
Pilates
18:00-19:00
 
 
 
 
Kedd
 
 
 
 
Pilates
18:00-19:00
 
 
 
 
Sze.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Csüt.
 
 
 
 
Pilates
18:00-19:00
Pilates(English)
19:00-20:00
 
 
Pén.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vas.
 
 
Pilates (English)
17:00-18:00