ENG

Kismama Pilates

Ha terhességed előtt nem edzettél és még nem találkoztál a Pilates módszerrel, akkor nem javaslom egy új mozgásforma elkezdését ebben az időszakban. Miután kisbabád megérkezett, és orvosod engedélyezte számodra a mozgást, akkor várlak szeretettel. Ha már terhességed előtt is rendszeresen mozogtál, akkor természetesen terhességed alatt is mozoghatsz, de csak óvatosan. Tested napról napra változik. Ez egy olyan időszak, amikor a szinten tartás a fontos, hogy tested felkészült legyen a növekvő pocak hordására és a szülés utáni időszak kihívásainak kezelésére.

Az első trimeszterben nem szabad megerőltetned magad. Ilyenkor alapszintű, könnyített mozgás javasolt (Kivéve, ha orvosod mást javasol).
A 2. trimesztert már élvezni fogod, mert kevésbé leszel fáradt, több energiád lesz, és ezért most tudsz jobban odafigyelni az edzésekre is.
A 3. trimeszterben addig jöhetsz Pilates-ezni, amíg jól esik, és orvosod nem ellenzi a mozgást.

 

 

Terhes Pilates órák

Gyermeked fejlődése, rengeteg változással jár a Te testedet illetően is. Ekkor mindkettőtök számára elengedhetetlenül fontos a helyes, és egészséges mozgás. Ezt a biztonságot, nyugalmat és egészséget igyekszem minden terhes vendégemnek átadni. Elsődleges a fejlődő magzat és a kismama épsége.

 

Kismama Pilates órák

Ha már megszületett a kisbabád, és orvosod engedélyezte az edzést, akkor várlak vissza tornázni. A sok változás miatt, amin tested keresztülment fontos, hogy tudatosan, odafigyelve kezd el újra a mozgást. A Pilates edzés segíteni fog visszanyerni terhesség előtti formád. Olyan gyakorlatokat alkalmazunk, amivel megerősítjük tested természetes fűzőjét, a központodat (legmélyebb hasizmunkat a derék körül, mely olyan mint egy feszes öv, ha erős), és erősítjük a medencefenék izmait is. Ettől karcsúbb leszel, és derekad támaszt kap, hasfalad és gátizmaid visszanyerik megfelelő erejüket. Kisbabád szoptatása, cipelése bizonyos asszimmetriákat okozhat tartásodban, ezeket igyekszünk korrigálni edzés közben, hogy ez az időszak minél könnyedebb, fájdalom mentesebb és élvezetesebb lehessen számodra. Az órákon végre magadra fókuszálhatsz!


Ez az óra csak Rólad szól!

 

Fontosnak tartom: Annak érdekében, hogy valóban biztonságosan tudj edzeni, ebben az időszakban az Egyéni Pilates órákat javaslom.