ENG

Stúdió Pilates óra

Pilates gépekkel

Teljesen felszerelt stúdiómban (Reformer, Gerinckorrigáló, Chair, Trapeze asztal, Ladder barrel) lehetőség van Egyéni és Stúdió Pilates edzés igénybevételére. Ezeken az órákon teljesen személyre tudom szabni a gyakorlatokat, hiszen csak egy vagy maximum négy vendéggel foglalkozom egyszerre.

 

 

A Stúdió Pilates órákon maximum négy fővel dolgozunk egyszerre. Ez nemcsak a jó árfekvése miatt nagyon előnyös óratípus, hanem azért is, mert amikor barátaiddal, családtagjaiddal, munkatársaiddal, stb. együtt edzel, az számodra is több motivációt, elhivatottságot biztosít. Jelentkezhetsz valakivel együtt, de akár csatlakozhatsz is egy meglévő csapathoz.

Ha kettesben szeretnél edzeni valakivel, arra a Páros Pilates órán van lehetőséged. Ez lényegében egy Egyéni óra kettőtöknek. Ezt az óratípust azért hoztam létre, mert látom az igényt arra, hogy együtt fejlődj, tanulj például a pároddal, és minőségi időt töltsetek el. Többnyire Anya-Lánya párosok vagy házastársak szokták ezt a lehetőséget választani, de természetesen bárkivel szeretettel látlak.

A Stúdió órák kicsit köredzés jellegűek. Amíg ketten például a Reformeren dolgoznak, addig ketten a talajon vagy a Gerinckorrigálón hajtanak végre néhány gyakorlatot, majd cserélünk.
Ezeken az órákon már kicsit önállóbbnak kell lenned, hiszen megoszlik a figyelmem. Természetesen mindenben segítek, folyamatosan adom az instrukciókat, olykor érintéssel vezetem a mozgásodat, ha arra van szükség.

Mielőtt csatlakoznál egy meglévő Stúdió órához, kb. 4 Egyéni Pilates órára van szükséged. Ha még nem voltál Pilatesen nálam, akkor néhány alkalom kell ahhoz, hogy aztán a Stúdió órán már magabiztosan tudd követni az instrukciókat.
Fontosnak tartom, hogy megtanuld mire van szükséged például a legjobb testbeállításhoz. Ha van valami problémád (például egy folyamatos inhüvely gyulladás, ami miatt nem támaszkodhatsz a kezeden), akkor mik azok a helyzetek, gyakorlatok amik kerülendőek, és mit csinálhatsz helyettük.

De nagyon fontos az is, hogy elsajátítsd a saját beállításaidat a Pilates Reformer gépen. A Stúdió órákon Te fogod beállítani a gépedet, neked kell majd ellenállást cserélned. Mivel a gépek mozgó felületekkel is rendelkeznek, ezért azok működése, biztonságos használata elsajátítandó.