ENG

Üdv az én világomban - bevezető

Elmondhatom, hogy mióta az eszemet tudom mozgok és 20 éve foglalkozom mozgás tanítással. Azaz életem több mint felét szenteltem ennek szakmailag. Bizonyosan érzed, hogy rendkívüli módon szeretem a hivatásomat! Mondanom sem kell, hogy rengeteg irányból lehet megközelíteni azt, amit csinálok. Az én világom erről a sok mindenről fog szólni. Remélem találsz érdekes olvasnivalót. 


Ingyenes Online Pilates Óra a Nemzetközi Pilates Nap alkalmából

Ingyenes Online Pilates Óra a Nemzetközi Pilates Nap alkalmából

Sok minden történt az elmúlt hetekben mindannyiunk életében a kialakult helyzetnek köszönhetően. Az Animus Pilates Stúdió is zárva tart március vége óta. Én többek között azon dolgoztam ebben az időszakban, hogy ha nem is személyesen a stúdióban, de mégis biztosítani tudjam a vendégeim számára a rendszeres mozgást.

Rólam írták

Rólam írták

Ebben a bejegyzésben elolvashatod, mit gondolnak a vendégek rólam és a Pilates óráimról.

 

Online Pilates - Virtuális Anikó

Online Pilates - Virtuális Anikó

Az Online térben szerencsére van lehetőségünk együtt tornázni a jelenlegi vírus helyzetben is.
Ez nagyszerű, hiszen így tudod folytatni az elkezdett munkát, nem áll meg a fejlődésed és folyamatosan tenni tudsz az egészséged megőrzéséért, az immunrendszered fenntartásáért.
Online platformon Egyéni Pilates órát és kis létszámú Csoportos órát tudok felajánlani Neked.

Miért a Pilates? Egyed Janka vendégem tollából...

Miért a Pilates? Egyed Janka vendégem tollából...

Ha csak egy sportot választhatnék, az tutira a pilates lenne...
Aki nem ismer annak persze ez nem számít olyan erős kijelentésnek, mint annak aki tudja rólam, hogy 3 éves korom óta mennyi mindent sportoltam már és hogy jelenleg is minimum 3 féle edzésre járok heti rendszerességgel.

Pici Pilates Történelem

Pici Pilates Történelem

PICI PILATES TÖRTÉNELEM - Ki is volt Joseph Pilates?

A német származású Joseph Hubertus Pilates 1880-ban született. Mivel igazi beteges gyerek volt, ezért élete legfontosabb feladatának tekintette, hogy egészségessé tegye saját magát, és mindenki mást is. A róla szóló írások azt mondják, hogy 14 éves korára már annyira fitt volt, hogy anatómiai képekhez állt modellt!
Kifejlesztett egy test-lélek gyakorlatrendszert, a ’CONTROLOGY’-t amely az 1930-as évekre vált ismertté. Eleinte táncosok gyakorolták az edzésrendszerét, főleg azok, akik valamilyen sérülésből szerettek volna hamar felépülni. Módszerét csak halála után (1967) kezdték Pilates-ként emlegetni.