ENG

Ingyenes Online Pilates Óra a Nemzetközi Pilates Nap alkalmából

Sok minden történt az elmúlt hetekben mindannyiunk életében a kialakult helyzetnek köszönhetően. Az Animus Pilates Stúdió is zárva tart március vége óta. Én többek között azon dolgoztam ebben az időszakban, hogy ha nem is személyesen a stúdióban, de mégis biztosítani tudjam a vendégeim számára a rendszeres mozgást.

Lakos Anikó

Most még fontosabb mint valaha, hogy odafigyeljünk magunkra és egymásra. Ebben a kiszámíthatatlan, sokunk számára aggodalommal teli időszakban a mozgás, a mozgásban maradás elengedhetetlen ahhoz, hogy az idegrendszerünk lecsillapodjon, visszarendeződjön és az immunrendszerünk erős maradjon.

Az elmúlt hetekben mint ‘Virtuális Anikó’ segítettem vendégeimnek ebben :-) 

A Pilates Nap egy nemzetközi közösségi esemény amely felhívja a figyelmet a rengeteg pozitív hatásra amit a Pilates gyakorlás által megtapasztalhatunk az életminőségünkben. Egyfajta tisztelgés is Joseph Pilates és az ő módszere előtt. Minden évben május első szombatjára esik.
Úgy érzem, ez az esemény jó alkalom arra, hogy egy Online Pilates óra keretében Te is megismerkedhess az általam képviselt Pilatesszel.

Az elmúlt hetekben a nappalimból tartom meg az óráimat. Ez számomra is különleges lehetőség, egyfajta tanulási folyamat. Érdekes megtapasztalni, hogy mennyi mindent meg tudunk csinálni a képernyőn keresztül is. Megérinteni ugyan nem tudlak majd, de rengeteg más eszköz áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy megérezd a gyakorlatok célját és a tested visszajelzést kapjon.

A szombati óra nem ‘csak’ egy online óra lesz. Én végig jelen leszek veled, vezetem a figyelmedet, képekkel, hasonlatokkal segítem majd a mozgásodat. Ha szükséges, megmutatom a gyakorlatot és remélhetőleg egy kis motivációt és jókedvet is tudok csempészni az otthonodba.
Ugyanakkor ez nem egy olyan óra lesz, ahol én is veled edzek. Ugyanis ez a Te 'Én idő'-d. Itt magadra figyelhetsz, kikapcsolhatod a világ zaját és megérkezhetsz a testedbe. Ha ez szokatlanul hangzik, sebaj, csak légy nyitott, meglátod mi történik. Én többek között azért vagyok veled, hogy segítsem ezt a folyamatot. 

Olyan programot állítottam össze erre az alkalomra, ami bárki számára jó érzéssel végigcsinálható. Tehát ha nem sokat edzettél mostanában, akkor se aggódj, menni fog. Ha pedig rutinosabb, aktívabb vagy akkor is élvezni fogod az órát mert adok majd lehetőséget a gyakorlatok nehezítésére is ;-)
 

Amire szükséged lesz az otthoni Pilatesezéshez:

  • Torna szőnyeg (yoga szőnyeg is jó, de az is teljesen megfelel, ha egy puhább szőnyegre fekszel le otthon amire egy nagy törölközőt leterítesz).
  • A fejed alá párnának egy összehajtogatott törölköző teljesen jó. 
  • Kényelmes öltözék, amiben könnyedén mozogsz.
  • Webkamerás laptop (tablet és okostelefon is jó lehet) 
  • Internet kapcsolat.
  • Nyugodt, csendes körülmények, ahol egy óráig magadra tudsz figyelni.
  • Akkora tér, ahol ki tudod nyújtani a karodat, lábadat és amit teljes egészében belát a laptopod kamerája, hogy lássam a mozgásodat.

 

Kérlek, az alábbi űrlap kitöltésével jelezd részvételi szándékodat és egy válasz emailben elküldöm az esemény linkjét amivel csatlakozni tudsz szombaton hozzám.

Várlak szeretettel:

Anikó


És akik már kipróbálták ezt írták:

“Kíváncsian vártam, hogy hogy fog sikerülni az első online pilates. Nagyon jól sikerült, mindent jól meg tudtunk csinálni és jó volt újra együtt tornázni a megszokott csapattal :-) “
Réka

"Nagyon jó volt az óra. Minden teljesen követhető, hallható, látható. Ugyanaz, mintha a stúdióban lennénk, annyi a különbség, hogy nincsenek gépek és nem egy légtérben vagyunk. Ott vannak a megszokott társak is, nem hiányzik a Rád fókuszált figyelem sem. Nagyon hamar eltelt az óra, érzem minden porcikám. Nincsen egyáltalán hiányérzetem. Kíváncsi vagyok, mi minden újat lehet majd kipróbálni, ha eszközök is lesznek. Nagyon köszönöm, szuper volt!"
Anita

“Szuper volt az első online órám. Csak annyiban különbözött a korábbi óráktól, hogy az otthonomban csináltam a gyakorlatokat. Anikó ugyanúgy gondosan figyelte a mozdulatainkat a képernyőn keresztül és javított ha kellett. Ugyanígy a gyakorlatokat is be tudta mutatni nekünk ha kellett. Én csak ajánlani tudom mindenkinek :-) “
Orsi

"Először kicsit furcsa érzés volt, hogy a nappalimban fekszem, és nem a stúdióban, de egy idő után sikerült ettől elvonatkoztatnom, és a következő órán biztosan könnyebben fog menni a koncentrálás. Anikó figyelmessége, odafigyelése és kedvessége a képernyőn is átjön, és az otthoni "felszerelésemmel" (matrac, törülköző) is tudtunk sok mindent csinálni. Mivel jelenleg a személyes oktatás nem opció, én igazán örülök annak, hogy Anikó bevezette az online oktatást. Aki hezitál, annak azt mondanám, egy próbát igazán megér!”
Veronika